İl bakışta maket sanabilirsiniz bu karpuzları... Gerçek olduğunun farkına varınca da "Acaba Hormonlu mu?" sorusu akıllara gelebilir. Ama o yüzde yüz organik Diyarbakır Sürme Karpuzu...

Yöresel Ürünler Fuarı sadece anadolu lezzetlerini tanıtmakla kalmıyor, kuytu köşede kalmış ürünleri de gün yüzüne çıkartıyor. Onlardan biri de bu Diyarbakır Karpuzları... Karpuzların kilosu 45 ila 55 kilo arasında değişiyor.

"Bir karpuz nasıl olurda bu kadar büyük olur" diyorsanız, cevabı hemen verelim. Karpuzlar sulak yerde "Dicle Nehrinin Deltasında" yetişiyor. Ayrıca gübre olarak güvercin gübresi kullanılıyor.

Diyarbakır karpuz, kadayıf, pirinç ve örgü peyniriyle 4 tane coğrafi işaretli ürüne sahip. 9 tane de başvurulmuş ürün var. Diyarbakır YÖREX fuarı sayesinde coğrafi işaretin öneminin farkında.