Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, “CHP zihniyeti her zaman darbecilerin yanında durmuştur” dedi. 


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu ve TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan bir dizi ziyaretler için geldiği Sakarya’da TÜGVA Sakarya İl Temsilciğinin açılışını yapmasının ardından Sakarya Kapalı Spor Salonunda ‘Yeni Türkiye ve Gençlik’ adlı konferansa katıldı. Konferansa Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, belediye başkanları ve davetliler katıldı.

 


“Daha önemli bir halk oylamasına gidiyoruz”

 


TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan yaptığı konuşmasında, “16 Nisan hakikaten Türkiye için önemli bir dönüm noktası. Öyle bir dönüm noktası ki 1950 yılında merhum Menderes’in seçildiği, 1983’te merhum Özal’ın seçildiği ve 2002’te Recep Tayyip Erdoğan’ın seçildiği seçimlerden daha önemli bir halk oylamasına gidiyoruz. Şu üç seçimi bir hatırlayalım, bizim eğitimimizde çok fazla yakın tarih yok. Hatırlatmamız, hatırlamamız çok önemli 1950 seçimlerinde bu millet ezanlarının yasaklandığı bir ortamda sandık başına gitti, cenaze namazı kılacak bir hoca bulamadığı ortamda gitti sandık başına, camilerin ahıra çevrildiği, satıldığı yıkıldığı 10 binlerce camiden bahsediyorum böyle bir dönemde sandık başına gittik” dedi. 

 


“CHP zihniyeti her zaman darbecilerin yanında durmuştur”

 


CHP’lilerin her zaman darbecilerin yanında durduğu belirten Erdoğan, “CHP zihniyetinde, bu darbecileri her zaman desteklemiş olan bu CHP zihniyeti bunu da yalanlasın, her zaman darbecilerin yanında durmuştur. Adnan Menderes merhum, asılırken idam edilirken alkış tutan bunların ta kendisidir. Şimdi bunlar neye alıştılar bu ülkede güçlü iktidar olmuyor onlarda kendi bürokratik vesayetleri, yargı vesayetleri üzerinden veya darbecileri devreye sokarak ülke üzerinde irade sahibi güç sahibi olmaya alıştılar. Onun için partilerinin başında bir kaset kumpas genel başkanı var. Onun için hakikaten tabanının iradesi ile oraya gelmiş bir genel başkanları yok. Onun içinde Recep Tayyip Erdoğan’ı kıskanıyorlar tabi. Çok kıskanıyorlar, sevemeyen insan seven insanı kıskanır” diye konuştu.

 


“Korkunun ecele faydası yok”

 


Erdoğan sözlerinin devamında, “Bu Avrupa’ya bir ders vermenin zamanı geldi. Ders verince Avrupa bizi eşit bir ortak olarak görecek. Türkiye artık eski Türkiye değil bunu anlayacak. İtilip, kakılacak, yol çizilecek bir ülke değil bu millet bunu anlayacak. Ve bu millet kendi kaderini tayin edecek, Avrupa’da ona saygı duyacak. Millet 15 Temmuz’da darbeyi yendiği zaman Avrupalardan ses bile gelmedi. Ne demişler korkunun ecele faydası yok, Avrupa artık içinden çıkamayacağı meseleler, krizler ile boğuşuyor. Ve bu krizlerden kurtulmak için kendisine yeni düşmanlar icat etmeye çalışıyor, biz bunu anlıyoruz, görüyoruz. Ama böyle olmaz, sen madem insan hakları, demokrasi, özgürlük dedin bunlar üzerine bir şey inşa edebiliyor musun onu söyle” şeklinde konuştu.