Antalya Erzincanlılar Yardımlaşma Derneği'nin Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde Dernek Başkanı Mustafa İlhan'ın ev sahipliğinde düzenlediği geceye Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın yanı sıra

Erzincan Belediye Başkanı Cemallettin Başsoy ve Erzincan Milletvekili Serkan Bayram da yer aldı.

Başkan Uysal, gecede yaptığı konuşmada salonu dolduran Erzincanlılara, "Erzincanlı Antalyalılar, Antalyalı Erzincanlılar" şeklinde seslenmesi büyük alkış aldı. Kimsenin doğduğu yeri, göç ettiği yeri unutmak, bağını kesmek durumunda olmadığını belirten Başkan Uysal, “Türkiye'miz bir bütündür yerleştiğimiz yer de bizim memleketimizdir. Yüreğimiz ufkumuz genişti" dedi.

Antalya'nın antik çağlardan bugüne farklı kültürlerinin barış içinde bir arada yaşadığı yer olduğunu ve bunu her daim muhafaza edeceğini kaydeden Başkan Uysal, şunları söyledi:

“Bütün Türkiye'miz gibi Antalya'mız da 'Kim olursan gel' diyen Mevlana'nın 'Sevelim sevilelim bu dünya kimseye kalmaz' diyen Yunus Emre'nin, 'Bir olalım, iri olalım, diri olalım' diyen Hacı Bektaş Veli'nin, 'Yurtta barış dünyada barış' diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden yürünen bir güzel vatan parçasıdır. Ve etle tırnak gibi kaynaşmış, mutlu, kenetlenmiş bir millet, bir memleket olarak yürümeye kararlıyız."

Gece konuşmaların ardından Serdar Tuncer'in 'Şiirli Muhabbet' isimli programıyla sona erdi.