Finike Belediyesi’nin 60 yıllık projesi olan, 300 Parsel Arazisinin tapusunu elinde bulunduramama sorunu çözüldü. Tapunun, Finike Belediyesi’ne devredilmesi için düzenlenen ‘Tapu Töreni’nde, Başkan Sarıoğlu, arazinin tapu sorununun 60 yıldır devam ettiğini vurguladıktan sonra;

“681 bin metrekarelik bir alan, Finike’nin girişinde tam da sahil bölgesinde gözde bir alan. Yıllardır tapusuz vaziyette. Bu problemle biz seçildiğimiz ilk günden beridir uğraşıyoruz. Tabi zor bir süreç, 1300 muhattabınız var karşınızda, bu kişilerin problemini çözmeye çalışıyorsunuz ve bu alanın etrafında bir hayat var. Bu problem için çok çalışmalar yürüttük, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bize çok faydası oldu. Gidip yasaya döktük bu işi. En son olarak ‘Belediye yasası, 73. Madde’ ile buradaki hemşehrilerimizin problemlerini en asgariye indirerek çözebileceğimize kanaat getirdik’ dedi.

Bu yasalar üzerinden yürütülen çalışmalar sonucunda geçen yılın Eylül ayında, Bakanlar Kurulu kararı ile Finike Belediyesi’ne arazinin devri konusunda bir karar çıktığını dile getiren Sarıoğlu, alanı tek tapu halinde geri aldıklarını söyledi.

 

Planlama Süreci Başladı

 

Önümüzdeki 2-3 ayın planlama süreci olduğundan bahseden Sarıoğlu:

"Büyükşehir Belediyesi’nden planlama projesi 1-2 içerisinde geçecek, daha sonra da 18 uygulama ile 2018’in başlarında, hemşehrilerimiz paralarını yatırdıktan sonra tapularını almış olacaklar” şeklinde konuştu.

Başkan Sarıoğlu, projede emeği geçen başta Antalya Milletvekilimiz ve Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere tüm vekillere, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e ve meclis üyelerine teşekkür etti.

Tapunun devri için söz alan tapu müdürü, Finike Belediyesi’ne ve halkına hayırlı olması dileklerinde bulunduktan sonra, Başkan Sarıoğlu’na tapuları takdim etti.