Türk milletini duygulandıran ve gururlandıran olay geçtiğimiz hafta yaşanmıştı.

Edirne’nin Tayakadın köyündeki Şehit Cem Havale İlkokulu’nda öğrenim gören Damla İnceoğlu, Dilay Büyükkılıç ile Masal Cam, okul bahçesindeki Atatürk büstü yağmurdan ıslanmasın diye üstüne şemsiye tutmuşlardı.

Görüntüleri izleyince çok duygulanan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, öğrencileri kutlamış ve ödüllendirmeye karar vermişti.  Başkan Gül, Edirne’nin Tayakadın Köyü’ne gitti. Başkan Mustafa Gül’ü Edirne İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Taştekin, Tayakadın Köyü Muhtarı Fevzi Ekmısır ve Şehit Cem Havale İlkokulu Müdürü Necmettin Kıyıcı, öğretmenler ve öğrenciler karşıladı.

Atatürk büstünü şemsiye ile koruyan Damla İnceoğlu, Dilay Büyükkılıç ve Masal Cam’a sarılarak onları kutlayan Başkan Mustafa Gül, bu 3 öğrenci ve tüm sınıf arkadaşlarına birer tablet hediye etti. 

Şehit Cem Havale İlkokulu Müdürü Fevzi Ekmısır ise okul öğrencilerinin sergiledikleri davranışın pek çok kesim tarafından takdir edildiğini vurguladı. Tabletlerini teslim alan öğrenciler de Başkan Mustafa Gül’e sarılarak teşekkür ettiler.