Döşemealtı Belediyesi Meclis Salonu'nda Erasmus öğrencileriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Turgay Genç'e proje koordinatörleri Özge Dönmez Arıkel ve Emin Kutlu eşlik etti. Başkan Genç, Polonya'nın koordinatörlüğünde İspanya, Yunanistan ve Türkiye'nin katıldığı Erasmus projesi kapsamında Döşemealtı'na gelen 23 öğrenci ve 6 öğretmene ilçe ve belediyenin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Erasmus öğrencilerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Turgay Genç, “Döşemealtı doğal güzellikleri ve tarihi zenginlikleriyle eşsiz bir yer. Neolitik çağdan kalan Karain Mağarası, Frigyalılar dönemine ait büyük İskender'in kuşatıp alamadığı tek yer olarak bilinen Termesos'un yanı sıra Ariasos Antik Kenti, Selçuklu ve Osmanlı dönemine ev sahipliği yapmış müthiş bir tarihsel zenginliğe sahip. Diğer taraftan Devlet Okulları, Özel Kolejler ve Antalya'nın ilk özel üniversitesi ile Döşemealtı tam bir eğitim kampüsüne dönüşmüştür" dedi.

Başkan Genç, ilçe gençliğine verdikleri değer nedeniyle yatırımları gençlerle yaptıklarını söyleyerek, 3 yıl önce kurdukları Döşemealtı Gençlik Meclisi'nin (DÖGEM) birçok ödül alarak kendileri ve katılımcı gençleri motive ettiğini söyledi.

'Görevimiz Sağlık' başlığıyla hazırlanan Erasmus projesi kapsamında Döşemealtı'na gelen öğrenci ve öğretmenler de hem proje hakkında hem de yapacakları incelemelerle ilgili bilgiler verdi. Ev sahipliği için Başkan Turgay Genç'e teşekkür eden Polonya, İspanya ve Yunanistan'dan gelen öğretmen ve öğrenciler kendi ülkelerine ve kültürlerine özel hediyeler takdim etti. Kent Meydanı'nda öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Turgay Genç, tüm öğrenci ve öğretmenlere çeşitli hediyeler verdi.

Proje koordinatörü Özge Dönmez Arıkal, Erasmus projesini şöyle anlattı:

"Deney, araştırma ve veri işleme ile farklı kurumlarla işbirliği yapılarak aktif öğrenme sayesinde öğrenciler fen, matematik ve bilişim gibi konularda bilgi ve beceri kazanacak. Proje kapsamında, insan sağlığı için önemli olan su, gıda ve bitkilerin incelenmesi gibi birçok farklı faaliyetin planlanması yapılıyor. Ayrıca laboratuvar testleri, didaktik oyunlar, küçük sınavlar, yarışmalar, üniversitelerde ve laboratuvar ortamlarında dersler, su, beslenme, orman, ekoloji ve botanik gibi konularda uzmanlarla toplantılar yapıp öğrencilerin bu alanlardaki bilgilerinin artırılarak matematik ve istatistik sonuçları, sergiler, filmler, laboratuvar testleri sonuçları ile birlikte sunum yapacaklar."