Başbakan Binali Yıldırım, ABD'de kaldığı otelden Thomas Jefferson Anıtı'na yürüyüşü sırasında kısa mola verdiği bir kafede basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Gazetecilerin MHP lideri Devlet Bahçeli'nin seçim barajıyla ilgili açıklamalarına yanıt veren Yıldırım, barajın yüzde 10 olarak devam etmesinin düşünülebilir olduğunu belirtti. 

Başbakan Yıldırım, seçim kampanyasında seçim barajına yönelik bir taahhütte bulunmadıklarının altını çizdi

“Ciddi sorunlarımız var”

Başbakan Yıldırım, Türkiye-Amerika arasındaki ilişkilerin mükemmel olmadığını vurgulayarak görüşmeler hakkında bilgiler verdi.

Başbakan Yıldırım FETÖ konusunda da ABD'den istenilenleri değerlendirdi. 

Yıldırım, açıklamalarının ardından Kore Anıtı ve Martin Luther King Anıtı'nı ziyaret etti. Şehrin en önemli sembollerinden olan ve ülkenin kurucusu Washington Anıtı'nı da ziyaret eden Yıldırım, yürüyüş sırasında karşılaştığı çocuklarla sohbet etti.

Anıtlar ve heykeller bölgesinde soğuk havaya rağmen yürüyüşünü sürdüren Yıldırım, yol üzerindeki bir banka oturarak fotoğraf çektirdi.

Başbakan Yıldırım, temasları kapsamında beraberindeki heyetle birlikte kanaat önderleriyle bir araya geldi. Toplantıda kısa bir konuşma yapan Başbakan Yıldırım, konuşmacıları dinledi.