ABD’nin 41’inci Başkanı George H. W. Bush’un eşi, ABD’nin 43’üncü Başkanı George W. Bush’un ve eski Florida Valisi Jeb Bush’un annesi 92 yaşındaki Barbara Bush’un, ABD’nin Teksas eyaletinin Houston kentindeki evinde hayatını kaybettiği açıklandı.
George H. W. Bush’un ofisinden Salı günü verilen ölüm haberinde, ölüm sebebi konusunda bir bilgi verilmedi. Barbara Bush bir süredir akciğer hastalığı ve kalp yetmezliği ile ilgili tedavi görüyordu ve ailesi tarafından sağlık durumundaki son gerilemelerden sonra daha fazla tıbbi müdahale yapılmayacağı açıklanmıştı.

Bir başkanın eşi ve diğerinin annesi olarak güçlü kadın karakteri ile yarım yüzyılı aşkın bir zamanı halkın gözü önünde yaşayan Barbara Bush için George W. Bush, “Barbara Bush inanılmaz bir first lady idi ve başka hiçbir kadına benzemeyecek şekilde milyonlara sevgi, sıcaklık ve edebi kültür getirdi” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump da Barbara Bush’un ölümü nedeniyle yayınladığı mesajda, Barbara Bush’u “Amerikan Ailesinin savunucusu” olarak nitelendirdi ve edebi kültür konusundaki kararlılığının, Barbara Bush’un en büyük başarılarından biri olduğunu belirtti.
Barbara Bush’un cenazesi yapılacak özel bir törenle Houston’da bulunan St Martin’s Episcopal Kilisesi’nden kaldırılacak.