Geçtiğimiz Nisan ayında Dışişleri Bakanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu öncülüğünde ve Kalkınma Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’nın desteğiyle, ilk kez Antalya’da düzenlenen Sağlık, Spor ve Alternatif Turizm Kongre ve Fuarı Hestourex, büyük bir başarı sağladı.  

Cumhurbaşkanlığı himayelerine alınan ve turizmi 12 aya yayma hedefi doğrultusunda gerçekleştirilen Hestourex 2017, 40 binin üzerinde randevulu iş görüşmesine ev sahipliği yaparak Türkiye’ye milyarlarca liralık turizm geliri sağladı. 

Satın alma heyetlerinin bazı hastane, spor tesisleri ve otelleri yerinde görme fırsatını da yakaladığı, kısa vadede 10 milyar, uzun vadede ise 150 milyar liralık gelir hedefiyle düzenlenen fuar, hedeflerinin üzerinde bir başarıyla gerçekleştirildi.  

Türkiye Futbol Federasyonu’nun Kış Semineri ve kokart törenine katılmak için Antalya’ya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da Hestourex’in önemine değindi.   Kanal V mikrofonlarına özel açıklamalarda bulunan Bakan Bak, kentin spor turizmine öncülük ettiğini söyledi. 

Kentin hem konaklama hem de spor destinasyonu açısından hızla ilerlediğini dile getiren Bakan Bak, Sağlık Spor ve Alternatif Turizm Fuarı Hestourex’in bunda payının büyük olduğunu anlattı.