AÜ Rektörlüğü Yönetim Kurulu Odası'ndaki protokol imza törenine AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Kooperasiya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Eldar Quliyev, Rektör Yardımcısı Fikret Quliyev, Azerbaycan Eğitim Müşaviri Necibe Nesibova, AÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erol Gürpınar, Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, Prof. Dr. Eyüp Sabri Topal, Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör Danışmanı Doç. Dr. Binnur Genç İlter, AÜ Genel Sekreteri Ali Serinoğlu ve Azerbaycan Türkiye Büyükelçisi Hazar İbrahim katıldı.

Prof. Dr. Mustafa Ünal, Azerbaycan ve Türkiye'nin, bir millet iki devlet olarak tarih boyunca kader birliği içerisinde oldukları gibi, bugün de ortak bir pencereden geleceğe baktığını, bugünü ve yarını birlikte şekillendirdiklerini ifade etti. Bu birlikteliği eğitim alanında daha da kuvvetlendirmek amacıyla bir araya geldiklerine işaret eden Prof. Dr. Ünal, "Üniversitemizin halihazırda bir çok Azerbaycan üniversitesiyle protokolü var. Kooperasiye Üniversitesi ile tecrübe, öğretim elemanları, öğrenci değişimi gibi konular başta olmak üzere daha bir çok konuda işbirliği için protokol imzalıyoruz. İnanıyorum ki bu işbirliği ve güç birliği her iki üniversiteye de bir çok katkı ve fayda sağlayacaktır" diye konuştu.

'EN ÇOK TERCİH EDİLEN ÜNİVERSİTE'

AÜ'nün uluslararası alanda en çok tercih edilen üniversitelerden biri olduğunu dile getiren Rektör Ünal, “Dünyanın dört bir yanından öğrencilerimiz mevcut. Bu eğitim öğretim yılında 2081 uluslararası öğrencimizden yaklaşık 600'ü Azeri öğrencilerimizden oluşuyor ve sayıları her geçen gün sayıları artıyor. Bu tür uluslararası işbirlikleri öğrenci ve öğretim elemanı değişiminde de büyük kolaylıklar sağlıyor" dedi.

Kooperasiya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Eldar Quliyev ise Akdeniz Üniversitesi ile yapılan bu anlaşmanın ortak bir anlayış çerçevesinde eğitsel, bilimsel ve kültürel işbirliğinin sağlanmasına büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Quliyev ayrıca karşılıklı bilgi paylaşımının her iki üniversite açısından da faydalı olacağını vurguladı.

Protokol imza töreni, her iki üniversite rektörünün karşılıklı hediyeleşmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.