Anadolu Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, Açıköğretimde kayıt yenileme bugün başladı. AÖF 2018 kayıt yenileme 23 Şubat Cuma günü mesai saati bitiminde sona erecek.

  • AÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Açıköğretim, İktisat ve İşletme fakültelerinin 2017-2018 öğretim yılı bahar dönemi kayıtları 12 Şubat'ta başlayacak. Kayıt yenileme 23 Şubat Cuma günü mesai saati bitiminde sona erecek.
  • Sadece eski borcunu ödeyen ancak 2017-2018 öğretim yılı bahar dönemi ders seçimi işlemine göre belirlenen kayıt yenileme bedelini ödemeyen öğrencilerin kayıtları yenilenmeyecek.

AÖF kayıt yenileme nasıl yapılır?

ANadolu Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, 2017-2018 öğretim yılında kaydını yeniletecek öğrenciler için sistemin değiştiği uyarısı yapıldı.

  • Yapılan açıklamada, "Ders seçimi yapılmadan bankada ödeme bilgileri oluşmayacak ve öğrenciler kayıtlarını yeniletemeyeceklerdir" denildi.

Ayrıca yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Kayıt yenileme işlemi, Ders Seçimi (Ekle-Sil) ve Kayıt Yenileme Bedelinin Ödenmesiyle gerçekleşecektir.

Kayıt Yenileme İşlemleri12 Şubat 2018 Pazartesi günü başlayıp, 23 Şubat 2018 Cuma günü mesai saati bitiminde sona erecektir.Mazeretli Kayıt Yenileme İşlemleri 23 Şubat 2018 Cuma günü mazeretli olanlar kayıtlarını yenileteceklerdir.

Bahar Döneminde kayıt yeniletecek öğrencilere Fakülte tarafından ders ataması yapılmayacak, öğrenci 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde ders seçebilecektir.

Ders seçimi (ekle-sil) işlemi http://aof.anadolu.edu.tr adresi Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme linkinden yapılacaktır. Öğrenciler, ödeme yapmadığı sürece ders seçimi (ekle-sil) işlemi yapabilirler. Ödeme yapıldıktan sonra ders seçimi (ekle-sil) işleminin yeniden yapılması mümkün değildir.

Ödeme bilgileri ders seçimi sayfasında veya bu işlem sonucu dökümü alınan Kayıt Yenileme Bilgi Dökümü Sayfasında yer alacaktır. Ders seçimi işlemini yapan öğrenciler 2017-2018 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Dönem Öğretim Gideri, Dönem Öğrenim Ücreti ve Dönem Öğrenci Katkı Payı ödemelerini yukarıda belirtilen tarihler arasında; Kredi Kartı/Banka Kartıyla, Ziraat Bankası ATM’lerinden (kartlı veya kartsız), Mobil Bankacılık veya İnternet Bankacılığından gerçekleştirebilirler. Kayıt yenileme tarihinin son günü olan 23 Şubat 2018 tarihinde İnternet, ATM ve Mobil Bankacılığından saat 23:30’a kadar ödeme yapılabilecektir. Ancak, kayıt yenileme tarihinin son günü provizyon işlemleri nedeni ile kredi kartıyla ödeme yapılamayacaktır. Öğrenciler ödeme yaptıktan sonra aldıkları belgenin, 2017-2018 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Dönem Öğretim Gideri, Dönem Öğrenim Ücreti ve Dönem Öğrenci Katkı Payıödemesine ait olup olmadığını mutlaka kontrol etmelidir. Sadece eski borcunu ödeyen, ancak 2017-2018 Öğretim Yılı Bahar Dönemi ders seçimi işlemine göre belirlenen kayıt yenileme bedelini ödemeyen öğrencilerin kayıtları yenilenmez.

23 Şubat 2018 tarihinden sonra mazeret kabul edilmeyecek ve Bahar Dönemi kayıt yenileme işlemi yapılmayacaktır. Bahar Dönemikayıt yenileme süresi kesinlikle uzatılmayacaktır. Belirtilen tarihler arasında her ne sebeple olursa olsun, Dönem Öğretim Gideri, Dönem Öğrenim Ücreti ve Dönem Öğrenci Katkı Payı ödemelerini yapmayan öğrenciler, 2017-2018 Öğretim Yılı Bahar Dönemi kayıt yenileme hakkını kaybeder.

Kayıt yenileme işlemini yapan öğrenciler http://aof.anadolu.edu.tr adresi Öğrenci Otomasyonu bağlantısından kayıtlarının yenilenip yenilenmediğini kayıt yenileme tarihleri içinde mutlaka kontrol etmelidir."

AÖF Bahar dönemi sınav tarihleri

  • Öte yandan, 2017-2018 öğretim yılı bahar dönemi ara sınavları 14-15 Nisan'da, bahar dönemi dönem sonu sınavları ise 2-3 Haziran'da gerçekleştirilecek.

 

AÖF'te '4 yanlış 1 doğruyu götürmesin' başvurusu

Kamu Denetçiliği Kurumu'ndan (KDK) yapılan açıklamada, kuruma başvuran öğrencilerin, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından alınan karar doğrultusunda faaliyete geçen uygulamayı şikayet ettiği belirtildi.

Öğrencilerin "dört yanlış cevabın bir doğru cevabı eksiltmesi" uygulamasının, başarı seviyesini düşürdüğünü ve sınavlara hazırlanmada motivasyonu olumsuz etkilediğini söyledikleri aktarıldı.

  • Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, "Açıköğretim sınavlarında dört yanlışın bir doğruyu götürmesi uygulamasıyla ilgili gelen yoğun başvurular sonucunda bu konuyla ilgili karar verirken, meseleyi iyi araştırmayı hedefliyoruz. Bu bir bakıma istişare mahiyette bir toplantıdır. Uygulamalarda bu kararlar verilirken idare neye göre hareket etmiş yani konunun taraflarını dinlemek bizim kararlarımızı zenginleştiriyor" dedi.

Başvuranları temsil eden ilgili üniversitelerin öğrenci temsilcileri ile de bir toplantı yapan KDK, öğrencilerin, yetkililerin görüşleri ve bilirkişi raporunu göz önüne alarak karar verecek.

 

 

 

kaynak:Yenişafak.com