Yaylaları, doğal, kültürel ve tarihi alanları, kent yaşamı, plajları ve deniziyle olduğu kadar gece hayatı ile de en güzel tatil yerlerinden olan Antalya, yerli olsun yabancı olsun dünyanın her yerinden ilgi gören güzel bir coğrafya. Tatil rotanızı seçmenize yardımcı olacak yerleri sıraladım.

1Antalya Merkez

Antalyanin-En-Guzel-Yerleri-Kaleici

Kaleiçi, Antalya

Sıralamanın en başında hiç kuşkusuz Antalya kent merkezi yer alıyor. Türkiye’de şehir merkezinde denize girilebilen ender kentlerden Antalya’da, iş çıkışı ya da öğle arası elinde havluyla Konyaaltı veya Lara plajlarına gidenleri görünce kıskanmayın.

Palmiyelerin dizili olduğu caddeler, canlı kafe ve barlar, restore edilmiş göz alıcı eski Antalya evleri, hızlı Antalya gece hayatı ve eğlence mekanları için şehir merkezi dört mevsim ilgi gören bir yer. Antalya Kaleiçi bölgesi, eski tarihi yapıları, dar ve kalabalık sokakları, nefis cafe ve restoranlarıyla sadece Antalya’nın değil ülkemizin de en güzel yerlerinden biri. Konaklama önerim Kauçuk Hotel.

2Olympos

Olympos, Antalya tatil yerleri arasında gözde bir yer

Antalya’nın en güzel tatil yerleri arasında ismi en çok telaffuz edilen tatil merkezlerinden biri olan Olympos, özellikle gençlerin tercih ettiği bir merkez. Doğa ile çevrelenmiş bir ortam, bol oksijen, tertemiz deniz ve isteyenler için eğlence vaat eden Olympos, caretta carettaların yumurtalarını bıraktığı sahilleri de barındırıyor.

Ağaç evler ve pansiyonlarda konaklama seçeneğini size bırakan Olympos; yeryüzüne çıkan doğalgazın oksijenle buluşarak yandığı Yanartaş ile eşsiz bir gösteri sunuyor. Son yıllarda özellikle üniversitelilerin gerçekleştirdiği kamplar Olimpos’a gençlerin ne kadar önem verdiğini gösteriyor. Doğal sit alanı nedeniyle yapılaşmanın yasak olduğu bölge sakinlik ve huzur için ideal.

3Kemer

Antalya-Gezilecek-Yerler-Kemer-Genel

Antalya’nın 42 km güneybatısında yer alan Kemer‘in sahilleri baştan sona turistik tesislerle dolu. Her biri yüksek standartta hizmet veren bu turistik konaklama tesisleri, yerli ve yabancı turistleri en iyi şekilde ağırlıyor. Berrak denizi ve neredeyse sahile kadar ulaşan yemyeşil çam ormanlarıyla büyüleyici bir doğa güzelliğine sahip Kemer’de nefis bir tatil keyfi yaşanabilir.

Denizi ve güneşiyle olduğu kadar renkli gece hayatıyla da tercih edilen Kemer, sabahın ilk ışıklarına kadar açık olan gece kulüpleri ve canlı müzik yapan mekanları ile unutulmaz eğlenceli geceler vaadediyor.

4Finike

Finike Liman, Antalya

Türkiye’nin narenciye depoları arasında yer alan Finike, Antalya’nın diğer popüler tatil beldelerine göre bir adım geride. Uygun fiyatlı otelleri ve her bütçeye hitap edebilen konaklama seçenekleriyle yeni yeni turizme adapte olmaya çalışan Finike, sakin bir tatil için tercih edilebilir.

Eski adı Likya olan Finike; Yamaç evleri, Heroon, Tiyatro, Üç Nefli Bazilika ve oldukça geniş olan Nekropol’deki anıtsal kaya mezarları ile tarih tutkunları için de seçenek sunuyor. Üstelik kilometrelerce uzunluğunda nefis kumsallara da yüzmek ve güneşlenmek için ideal.

5Alanya

Antalyanin-En-Guzel-Yerleri-Alanya

Neredeyse 100 kilometreyi bulan sahil şeridiyle önemli bir turizm markası olan Alanya, tarihi ve kültürel değerleri, denizi ve eşsiz manzaralarıyla önemli bir merkez. İrili ufaklı, her bütçeye hitap eden otelleri, sahil kıyısında sıralanmış kafe, bar ve restoranları ile tatil denildiğinde akla gelecek tüm ihtiyaçları barındırıyor Alanya.

Dim ve Damlataş mağaraları gezgin ruhunuzu okşarken, Etnoğrafya Müzesi yerel kültürü deneyimlemek için ideal. Selçuklular tarafından 220 metre yükseklikte yapılmış 150 kuleli Alanya Kalesi, kuşbakışı Alanya keyfi yaşatıyor. Berrak suyuyla da Kleopatra Plajı’nın tatil kavramını deniz ve plaj olarak düşünenleri memnun edeceği kesin. Antalya erken rezervasyon fırsatları ile tatilinizi ucuza getirip, nefis Antalya otelleri ve aktivitelerin keyfini çıkarın.

6Kaş

Büyük Çakıl Plajı, Kaş

Büyük Çakıl Plajı, Kaş

Ulaşmak açısından diğer turistik merkezlere göre daha zor bir noktada kalan Kaş bu durumu avantaja çevirmeyi başarmış. Türkiye’nin en iyi dalış noktaları arasında gösterilen şirin ilçe, hemen karşısında yer alan Yunan adası Meis’e göz kırpıyor.

Deniz ve dağlar arasında sıkışan tatil merkezi Kaş, daha çok huzur ve sakinliği arayanlar tarafından tercih ediliyor. Antalya’nın hareketli tatil merkezlerine göre doğa ve kültürel güzellikleri ile önplanda yer alan Kaş’ın 20 km uzaklığında dünyaca ünlü Kaputaş Plajıbulunuyor.

7Manavgat

Manavgat Şelalesi

Manavgat Şelalesi

Antalya’nın en büyük ilçelerinden biri olan Manavgat, aynı adı taşıyan nehrin iki yakasında kurulmuş. 1960’lardan bu yana özellikle turizmle birlikte büyüyen Manavgat’ta doğa harikası Oymapınar Gölü ve barajı da bulunuyor. Baraj gölü ve çevresinde tekne gezisi, trekking, rafting gibi sporlar yapılabiliyor.

Manavgat Şelalesi ilçede en çok ilgi gören turistik noktalardan biri. Ayrıca Aslanlı Mağarası ve Boğaz Plajı da Manavgat’ta görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Manavgat’ta yapılacak aktiviteler için en az 3 tam gün ayrılması gerekiyor.

8Side

Antalyanin-En-Guzel-Yerleri-Side

Tamamen turizm üzerine kurulu Side, tarihi bir yerleşim merkezi olarak, önemli antik kalıntılara ev sahipliği yapıyor. Belde merkezinin çevresinde çok sayıda lüks otel bulunuyor. Her biri mavi bayraklı Titreyen Göl, Sorgun, Sorgun 2, Halk Plajı, Club Ali Bey, Sol Kamelya plajları tatilciler tarafından tercih edilen yerlerden bazıları.

Apollon Tapınağı özellikle gün batımında inanılmaz manzaralar sunuyor. Side’nin en güzel arkeolojik eserleri arasında yer alan Roma Hamamı, bölgeden çıkarılan eserlerin sergilendiği Side Müzesi ve muhteşem Antik Tiyatro keşfedilmeyi bekliyor.

9Kekova

Simena, Kekova

Simena, Kekova

Akdeniz kıyılarındaki en büyük ada olan Kekova, dalış severlerin en çok rağbet ettiği diğer bir bölge olarak biliniyor. Kaş ve çevresinden kalkan teknelerle ulaşabilen Kekova her yıl daha da fazla ilgi görüyor.

Ulaşımın yalnızca denizden yapılabildiği Kekova’da batık kentleri gözlemlemek ve muhteşem doğaya denizden şahit olmanın keyfine paha biçilemez. Üçağız Köyü’ndeki küçük otel ve pansiyonlar bölgede daha çok zaman geçirmek isteyenleri ağırlıyor.

10Kalkan

Antalya Tatili, Kalkan

Eski Rum evleri ve küçük yat limanı ile Kalkan yerel özelliklerini korumayı başaran nadir yerlerden. Kalkan Körfezi ve çevresindeki koylar muhteşem renkleriyle doğaseverleri bekliyor. Küçük balık lokantaları, pansiyonları ve otelleriyle stresten uzak bir tatil düşleyenler Kalkan’ı tercih ediyor. Son yıllarda İngiliz turistlerin ilgi gösterdiği Kalkan, sırtını yasladığı dağlara doğru yayılan kent dokusunu korumayı başarabilmiş.

Dünyanın tanıdığı Patara Plajı’nda deniz keyfini yaşadıktan sonra Kalkan’a yarım saat uzaklıktaki Eşen Çayı’nda Rafting ve Kano sporları yapılabilir. Saklıkent Kanyonu ulaşım açısından yakında yer aldığından Kalkan’da konaklayanlar için iyi bir alternatif olabilir. Ayrıca Kalkan Koyu’nun açıklarında bulunan, üzerinde yerleşim olmayan Çata Adasımacera tutkunlarını bekliyor.

11Belek

Calista Luxury Resort

Antalya’nın Serik ilçesine bağlı bir turizm merkezi olan BelekAkdeniz Bölgesi’nin en nitelikli turistik konaklama tesislerine sahip. Özellikle golf sporu ile ilgilenenlerin tercih ettiği Belek, çam ormanları ve eşsiz plajları ile önemli bir değer. Belek’te konaklayanlar için AspendosPerge antik kentleri ve Kurşunlu Milli Parkı günübirlik alternatifler olarak öne çıkıyor.

Oteller Bölgesi olarak da adlandırılan Belek’te Antalya’nın en iyi hizmet veren otelleri bulunuyor. Muhteşem bir tatilin yanında hem eğlenmek, hem spor yapmak hem de kültürel açıdan kendini geliştirmek isteyenler tercihini Belek’ten yana yapıyor. 

12Adrasan

Antalyanin-Gezilecek-Yerleri-Adrasan

Kemer üzerinden ulaşılan Adrasan, bakir doğası, eşsiz kumsalı ile yerli ve yabancı turistleri kendine hayran bırakıyor. Masmavi denizini üç bir taraftan sarmalayan çam ormanlarıyla nefis bir havaya sahip Adrasan, sakin ve huzurlu bir ortamda tatil yapmak isteyenler için ideal. Güne kuş sesleriyle uyanmak, orman yeşili, deniz mavisi ve güneş sarısının kucaklaştığı bu yerde, doğallığın keyfini çıkarmak mümkün.

Su sporları açısından da önemli bir yer olan Adrasan’da su altı görüş mesafesi 30 metreye ulaştığından bölgeyi ziyaret edenler su sporlarıyla ilgileniyor. Denizi sığ olan koylarda yüzmeyi çok iyi bilmeyenler ve çocuklar da rahatlıkla denize girebiliyor. Adrasan sahili yakınında Çavuşköy’de kurulan pazar, yöresel tatlar ve hediyelik eşyalar için ilgi çekici.

Her biri kendi başına marka olan Antalya tatil yerleri, nitelikli turizm mekanları ve yüksek standarttaki otelleriyle tatilcilerin beklentilerini karşılıyor. Turizm cenneti olan Antalya dört mevsim ayırt etmeden her türlü bütçe ve seçenekle tatil yapmak isteyenlere fırsat sunuyor. İster deniz, kum ve güneş, ister balayı, ister macera ve keşif, ister eğlence…