Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm ve Çevre Bakanlığının, Antalya’da, ‘Kuzey Kıbrıs Çok Yakında’ sloganıyla düzenlediği ‘KKTC Tanıtım Günleri’nin açılış etkinlikleri devam ediyor. İkili görüşmeler öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Ataoğlu, Antalya ile KKTC’nin arasındaki mesafenin havayoluyla 40 dakika olduğunu kaydederek, bu mesafeye rağmen ziyaretçi sayısının az olduğundan yakındı.
Türkiye’den KKTC’ye gelen ziyaretçi sayısının yüzde 8.5’larda olduğunun belirten Bakan Ataoğlu, "Biz kendimizi o nedenle Türkiye’de anavatanda tanıtmak istedik. Bu yolculukta ilk durağımız Ordu’dan başladı. Türkiye’nin her yerinde bu etkinlikleri yapmamız gerektiğine inandığımız için buradayız. Türkiye bizim kendi evimiz. Eğer kendi evimizde, kendi kendimizi tanımıyorsak, kendimizi tanıtmıyorsak, bir eksiklik var demektir. Bu eksikliği fark edip, Türkiye’de tanıtım etkinlikleri için yola çıktık" diye konuştu.

"KKTC, Türkiye'nin de adası"
Tanıtım etkinliklerinin Antalya’dan sonra İzmir ve İstanbul’la devam edeceğini ifade eden Bakan Ataoğlu, "Bu etkinlikleri sadece turizm olarak düşünmedik. KKTC, bizlere ait olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin her bireyine ait bir ada olduğunu söylemek istiyorum. Bu adada ekonomisine katkı veren sektörlerden biri olan üniversitelerimiz, inşaat sektörü, ticaret odası, sanayi odası, emlakçılar da, sanatçılarımız da burada. Bu birliktelik içinde yaptığımız etkinliklerle sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Türkiye’de başlattığımız bu tanıtım günlerinin ardından ziyaretçi sayısının arttığını görüyoruz" dedi.

"Tanıtımlarla doluluk oranımız artıyor"
2017 yılının ilk 6 ayında KKTC’ye gelen turist sayısının bu yılın aynı dönemine göre yüzde 32’lik bir artış olduğuna vurgu yapan Ataoğlu "Kış döneminde yaptığımız tanıtım ve etkinliklerin, 42 yıl içinde yapılan en büyük etkinlik olduğunu gözlemledik. Kış döneminde de otellerimizi dolu tuttuk. KKTC’de 23 bin yatak kapasitesi düşünüldüğü zaman yüzde 80’lik bir doluluk yaşandı. Her geçen yıl tanıtım etkinliklerimizi arttırıyoruz. Kış dönemindeki gelen turistlerin, yaz döneminde de gelmesiyle yatak sıkıntısının da yaşanacağını gördük. 23 bin yatak kapasitemizin yeni yatırımlarla 2-3 yıl içinde 40 bine ulaşacağını ümit ediyorum. Türkiye’deki tanıtımlar ve girişimlerle bu rakamlara çok rahat ulaşacağımıza inanıyorum" ifadelerine yer verdi.

 

İHA