1- Seraser Fine Dining Restaurant

Kaleiçi'nde muhteşem bir atmosfer ve en leziz tatlar Seraser'de buluşuyor. Seraser Fine Dining Restaurant, enternasyonal mutfağı geleneksel motiflerle harmanlayarak sizleri kusursuz bir lezzet deneyimini paylaşmaya davet ediyor.

Mutfak: Deniz Mahsülleri, Akdeniz, Avrupa

2-Asmani Fine Dining Restaurant

Asmani Restaurant, Antalya’nın Akdeniz ve Beydağları’na bakan muhteşem manzarasını enfes kokulu eşsiz tatlarla bezenmiş lezzet şölenleriyle bir araya getiriyor. Barut Ailesi imzalı restaurant, tazeliği rehber alırken en doğal ürünleri bahçeden sofranıza taşıyor. Adını ise Osmanlıca’da ‘gökyüzüne, aya ve güneşe ait olan yer’ olan Asmani’den alıyor. Antalya'nın en huzurlu manzarasını ayaklarınızın altına almak istiyorsanız, Asmani mutlaka uğramanız gereken bir restaurant.

Mutfak: Dünya Mutfağı, Türk

3- Arap Mehmet

Ardında büyük bir hikâyenin varolduğu gerçek bir yemek şölenine hazır olun… Arap Mehmet Restoran, Akdeniz’in geçmişe damga vurmuş damak kültürünü tüm gelenekleri uyandırarak tekrar gün yüzüne çıkarıyor.
 
Mutfağındaki hünerli eller, her malzemeyi yörelerinden toplayıp bir araya getirerek bugüne taşıyor ve gelecek kuşaklara aktarmayı hedefliyor. Kahvaltı, öğlen ve akşam olmak üzere üç öğün servis veriyor; Türk ve Dünya mutfaklarından muazzam lezzetleri, maharetli ellerle sofranıza getiriyorlar.

Her bir lokmada hayatınızdan bir parça bularak, bereketli toprakların bizlere sunduğu mucizevi tatları deneyimleyeceğiniz, içerisinde bol lezzet barındıran menüsünde; sıcak başlangıçlardan rafine lezzetlere ağır ateşte pişirilen özel ana yemekleriyle uzun akşam yemekleriniz için her detay düşünülmüş. Pazar kahvaltılarında ise her bir ürünü yöresinden masanıza geliyor.
 
Gerçek bir yemek masalı haline getirmek için çalıştıkları her halinden belli olan dekorasyonuyla Arap Mehmet Restoran, sohbetlerinize eşlik edecek masalarına sizleri davet ediyor.

4-7 Mehmet

İlginç hikayesiyle yolculuğuna başlamış olan 7 Mehmet, muhteşem deniz manzarasıyla müşterilerinin iştahını açıyor. Ciğerli iç pilavı üzerinde bonfile servisi ve bademli keşkülü ile misafirlerin vazgeçilmezi haline gelmiş durumda. Her Antalya’ya gelenin mutlaka uğraması gereken noktaların başında geliyor.

Mutfak: Akdeniz, Türk

5-B12 Steak&Kasap

"Sebze, beyaz et, salata bir yana benim için içi sulu ve yumuşacık bir kırmızı et bir yana", diyenlerin son gözdesi steakhouse mekanları. B12'de özenle dinlendirilen etler farklı pişirme teknikleriyle hazırlandıktan sonra  az ve öz garnitürler, nar ekşisi, roka ve tulum peyniri ile hazırlanmış bol bir salata eşliğinde servis ediliyor.

Mutfak: Et Lokantası

6-Balıkçı İrfan

Eşsiz lezzeti, doyulmaz menüsü ve muhteşem deniz manzarası ile balığa tabakta hayat veren İrfan Ezdi; temiz, titiz ve güler yüzlü hizmet anlayışıyla 'denizden babam çıksa yerim' diyenleri ağırlamaya devam ediyor. Balıkçı İrfan'ı ziyaret etmenizi ve leziz mezelerinin de tadına bakmanızı özellikle tavsiye ediyoruz.

Mutfak: Deniz Mahsülleri


7-Arma Restaurant

Özellikle deniz mahsülleri deyince Antalya’da ilk akla gelenlerden olan Arma, Kaleiçi Yat Limanı'nın en güzel noktasında bulunuyor. Gün batımını izlerken, özellikle tuzda balık sipariş etmeyi unutmayın.

Mutfak: Balık, Deniz Mahsülleri

Kaynak: Antalya City Zone