Basın mensuplarıyla Karayolları Şantiyesi'nde bir araya gelen Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya – Burdur arasını Çubukbeli geçidi ile bağlayacak yol çalışmasını ve Kuzey Çevre Yolu'nda gelinen son aşamayı anlattı.

Altyapı çalışmaları bilgilendirme toplantısına, Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun yanı sıra, Antalya Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ve Karayolları 13. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu katıldı.

Çobanoğlu, 2020'de hizmete kazandırılacak iki altyapı çalışması hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu ise, kentin Türkiye'nin en hızlı büyüyen şehirlerinden biri olduğunu kaydederek, Antalya'nın doğusundan batısına geçecek vatandaşların hem şehir merkezinde kalabalık yarattığını hem de şehir merkezine işi olmayan yolcuların mecburen şehir trafiğine girerek zaman kaybı yaşadığını anlattı.

Vali Karaloğlu, 2015 yılında çalışmalarına başlanan Kuzey Çevreyolu ile vatandaşların zaman kaybından kurtulacağını söyleyerek, şu ifadelere yer verdi.
 

 

Burdur-Bucak - Antalya arası çalışması yapılan yol ile ilgili ise Vali Karaloğlu, şu bilgileri verdi.
 

Kuzey Çevre Yolu ile Denizli- İzmir ve Ankara- İstanbul istikametinden gelip Antalya'nın doğusu ve batısına gidecek araçlar hiç şehir trafiğine uğramadan istedikleri yere ulaşabilecek. Kuzey Çevre Yolu projesi kapsamında 11 farklı kavşak, 9 alt geçit, 8 üst geçit, 2 hidrolik köprü hayata geçecek. Toplam 36 kilometrelik güzergah, 3 şeritli iki yol olacak.

 

HABER: BEGÜM AKSOY

KAMERA: MEHMET KARATAŞ