Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi işbirliği ile yürütülen Türkiye'nin en büyük Kent Müzesi projesi, 26 Nisan Çarşamba günü ihaleye çıkıyor.

 

Kent Müzesi, yıkımı yapılan eski Atatürk Stadyumu, Spor Salonu, tarihi Büyükşehir Belediye Binası'nın da bulunduğu Karaalioğlu Parkı'nı kapsıyor.

 

Toplam 73 bin 800 metrekarelik alanda yapılacak olan Kent Müzesi'nin, Antalya'ya yeni bir yaşam alanı kazandırması hedefleniyor.

 

Projede eski Atatürk Stadyumu’nun bulunduğu yaklaşık 31 bin 500 metrekare alanın tamamında yeşil alan ve meydan düzenlemesi yapılarak, Karaalioğlu Parkı ile bütünleştirilecek.

 

Yıkılan stadyumun efsaneleşen açık tribünü, yapısının izlerine sadık kalınarak, geçmiştekine benzer şekilde ancak daha düşük kapasiteli olarak yeniden inşa edilecek. Stadyum otoparkı da meydana dönüştürülecek.

 

Antalya’da yaşam kalitesinin yükselmesine, geçmişle geleceğin bir bütün olarak algılanmasına vesile olacak Kent Müzesi, aynı zamanda bir buluşma noktası, bir iletişim, eğitim ve kültür merkezi haline dönüşecek.

 

Antalya Kent Müzesi'nin 1 yıl içinde tamamlanması öngörülüyor.