Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu TSSF tarafından geçen yıl gerçekleştirilen ve Türkiye’nin 3 madalya ile üçüncü olduğu Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu 2. Serbest Dalış Dünya Şampiyonası’nın ardından, Birinci Serbest Dalış Outdoor Avrupa Şampiyonası ve bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Serbest Dalış-Kaş Başka-Açık Yarışmaları yarın Kaş açıklarında start alıyor.

Avrupa Şampiyonası’na aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 13 ülkeden 58 sporcu katılacak. Aynı anda gerçekleşecek olan Uluslararası Serbest Dalış-Kaş Başka-Açık Yarışmaları’na ise 5 ülkeden 26 sporcu katılacak.

Avrupa Şampiyonası’na aralarında Rusya ve Belçika'nın da bulunduğu 13 ülke katılırken, Kaş-Başka-Açık yarışmalarına ise Ekvator, Şili, Türkiye, ABD ve Honkong ülkeleri katılacak.

Milli Sporcu Derya Can Özel Hazırlanıyor

Bugün ısınma çalışmalarında sporcular, şampiyonanın gerçekleşeceği İnceboğaz Plajı açıklarında dalışlar gerçekleştirdi. 4 ayrı dalış disiplinlerinde yarışacak olan sporcuların arasında Milli Takım kadrosundan Türkiye'yi ise dünya rekortmeni Milli Sporcu Derya Can ve 10 sporcu daha temsil edecek.

Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu Başkanı Anna Arzhanova ise Kaş’ın dalış sporu için çok güzel bir yer olduğuna vurgu yaptı. Arzhanova, buradaki yarışlarda dünya rekorlarının kırılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Son 1 haftadır yoğun bir antrenman dönemi geçirdiklerini belirten Milli sporcu Bilge Çingigiray, katılımdan hayli memnun ve şimdiye kadar gerçekleştirilen en büyük derinliğin Kaş'ta gerçekleşeceğini belirtiyor.

Salı günü sabah saatlerinde başlayacak olan şampiyona 7 Ekim Cumartesi günü son bulacak.