Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde 7 Haziran Perşembe günü saat 19.00'da gerçekleştirilecek 'Türküyem' müzikalinin türkü düzenlemelerini ve kompozisyonunu Erdal Tuğcular yaptı. Fatih Şanal'ın librettosunu yazdığı ve sahneye koyduğu 'Türküyem' müzikalinde Antalya DOB orkestrasını şef Hakan Kalkan ve Ömer Yöndem yönetecek. Anlatıcının ve yaratıcının hayal dünyasında yapmış olduğu bir seyahati anlatan eserin koreografisi Nurdan Sinkil, dekor ve kostüm tasarımı Gürcan Kubilay ve ışık tasarımı Mustafa Eski tarafından hazırlandı.

Soprano Serap Demirhan Işık ve Seçil Eyilikeder, mezzo-soprano Gülçin Gültekin, tenor Burak Pektaş, bariton Erdi Can Aybaş ve bas Alaaddin Ataseven'in solist olarak sahneye çıkacağı eserde türkülere eşlik eden metinler günümüz coğrafyasının kültürüne, sosyal ortamına, değerlerine tanıklık ederken dinleyenleri de türküler üzerinden yeniden düşünmeye davet ediyor.

9 Haziran Cumartesi saat 15.00'te tekrar sahnelenecek eserin 20 ve 30 TL olan biletleri Haşim İşcan Kültür Merkezi opera gişesinden ve www.biletiva.com internet adresinden temin edilebilir.

Kaynak:Doğan Haber Ajansı