Alanya Turizm Tanıtma Vakfı’nın (ALTAV) girişimleriyle Alanya’ya gelen İsveç merkezli 35 ülkede yayın yapan Süryani televizyonu Suryoyo Sat TV Müdürü Aziz Cengiz Gürgel, Azerbaycan Radyosu sahibi Mehmet Azer, İhlas Haber Ajansı (İHA) İsveç Temsilcisi Metin Altınışık, spiker Siyavuş Yusuf Lee ve İsveç’in en ünlü fotoğrafçısı ve Türk dostu Mikeal Silkeberg ile TV yönetim kurulu üyeleri Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i makamında ziyaret etti. Aynı zamanda ALTAV Başkanı olan Yücel, gazetecilerin Alanya’yla ilgili sorularını yanıtladı.

Ziyarette Konaklama turizminin günümüzde yeterli olmadığını belirterek, turizmi çeşitlendirip turistlere sağlık, spor, mutfak gibi alternatif turizm olanakları sunmak gerektiğini vurgulayan Yücel,” Alanya M.Ö. 17. yüzyıldan beri farklı birçok kültürlere ve medeniyetlere ev sahipliği yapıyor. Selçuklu ’ya başkentlik yapmış. Osmanlı döneminde Akdeniz’in ticaretine yöne veren bir liman şehri ve Cumhuriyet döneminde ise ülke turizminin dünyaya açılan ilk penceresi Alanya. Şehrimizde 79 milletten insan yaşıyor. Yine 99 milletten ziyaretçi var. 17 bin yerleşik yabancı ve 40 bin mülk sahibi bulunuyor. Biz atalarımızdan aldığımız hoşgörü kültürünü yaşatmaya devam edeceğiz. Görevim gereği 26 ülke gezdim, çok şehir gördüm. Şehrimiz dünyanın en mutlu, en güvenli, en güzel şehri” dedi.

Dünyada turizmi en iyi yapan 5 ülkeden birinin Alanya olduğunu aktaran Yücel,” Ancak turizmde alternatifler çoğaltılmalı. Günümüzde sadece konaklama turizmi artık yeterli değil. Biz mutfak mirasını, ağlık turizmini, spor turizmini de geliştirmek için projeler hazırlıyoruz. Gülen insan sayısını çok olduğu bir şehir planlıyoruz.Master planlar ve kentsel dönüşüm planlarıyla şehrimizi yeniliyoruz. Bölgesel kalkınmada turizm ön planda ancak, emlak ve tarım sektörü de çok güçlü. Hizmet kalitesini her geçen gün arttırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Alanya Kalesi’nde düzenlenen Vural Gökçaylı defilesini yakında takip ettiğini belirten İHA İsveç temsilcisi Metin Altınışık ise Vural Gökçaylı defilesini İsveç’te de yapmak istediklerini belirti. Altınışık, “Muz lifi ve ipek kozasından elbiselerin İsveçlilerin de dikkatini çekeceğini düşünüyorum. Aynı defilenin İsveç’te de yapılması için teklifte bulunacağım” şeklinde konuştu.

Alanya'nın her noktasını tek tek gezerek fotoğraf çektiğini belirten, Türk dostu Süryani Silkeberg ise burada çektiği fotoğrafları İsveç’te açacağı sergide beğeniye sunacağını söyledi.