Antalya'nın Alanya İlçesi'nde dün sabah Sapadere Kanyonu'nda ormanlık alanda çıkan yangın, tamamen kontrol altına alındı. 

 

Yüksek sıcaklık ve rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyerek Beldibi, Fakırcalı, Başköy ve Gazipaşa sınırındaki Yeniköy'e yayılan yangına gece boyunca çevre il ve ilçelerden gelen uçak, helikopter, arazöz ve itfaiye araçlarıyla müdahale edildi. 

 

Çalışmalar sırasında aralarında itfaiye erleri ve orman işçilerinin de bulunduğu 10 kişi hafif yaralandı. 

 

Bölgede, rüzgarın şiddetiyle büyüyen yangın nedeniyle bir mahalle tamamen boşaltıldı, 10'a yakın ev zarar gördü. Manavgat ve Gündoğmuş ilçelerinde çıkan yangınlar da ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü.

 

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ilçenin farklı bölgelerinde gün içinde yangınlar çıktığını, bunlara anında müdahale edildiğini söyledi.

 

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Sapadere'deki yangının çıkış nedeninin henüz belirlenemediğini, soğutma çalışmasının ardından hasar tespitine başlanacağını belirtti. 

 

Yangının kontrol altına alınmasından sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk bölgede incelemelerde bulundu. 

 

Yangın, 70 arazöz, 13 su tankeri, 17 ilk müdahale aracı, 35 orman mühendisi, 8 helikopter, 4 uçak, 6 dozer ile kontrol altına alındı.