AKDENİZ Üniversitesi kampüsü içine giren toplu taşıma araçlarına yönelik yapılan yeni düzenleme öğrencileri isyan ettirdi. Yaklaşık 74 bin öğrencinin hizmet aldığı araçların kampüs içine girişi güvenlik gerekçesiyle yasaklanırken, kampüs içinde ring izni verilen araçların yetersizliği işte bu görüntüleri ortaya çıkardı.

 

BALIK İSTİFİ YOLCULUK

 

Eğitim gördükleri fakülte ve yüksekokullara ulaşmakta güçlük çeken yüzlerce öğrenci, otobüslerde balık istifi yaptıkları yolculukları fotoğraflayıp sosyal medya aracılığıyla paylaşırken, bazı öğrenci grupları hazırladıkları resmi dilekçeleri Rektörlük makamına ulaştırmaya hazırlanıyor.

 

KLİMALAR ÇALIŞMIYOR

 

Kampüs içinde bulunan duraklardaki bekleme sürelerinin 35-40 dakikaya ulaştığını vurgulayan öğrenciler, “Tam sınav haftasında öğrenciye resmen eziyet ediliyor. Ring araçları yetersiz olduğu için neredeyse birbirimizi ezip araçlara binmeye çalışıyoruz. Üstelik bazı araçlar klimalar da çalışmıyor” diyerek tepkilerini dile getiriyor.

 

GÜVENLİK AÇIĞI VARDI

 

Sistemdeki aksaklıklarla ilgili acil olarak toplanılacağını kaydeden Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yasin Arslan, şöyle dedi: “Önceki sistemde araçlarımız kampüs içine girebiliyordu. Ancak bu sistem güvenlik konusunda sorunlara neden oldu. Çünkü otobüs içinde öğrenci olmayan yolcular da bu şekilde kampüse giriş yapabiliyordu.”

 

4 ARAÇ RİNG YAPIYOR

 

“Güvenlik açığını ortadan kaldırmak için araç girişleri kısıtlandı. Şu an 4 araç kampüs içinde ücretsiz ring yapıyor. Ancak araçların yetersizliğiyle ilgili biz de şikâyet aldık. Rektörlük yönetimi ile de görüşüldü. Sorunun nasıl çözüleceği ile ilgili Büyükşehir Belediyemizi de devreye soktuk. En kısa sürede öğrencilerimizin taleplerini yerine getirmeye çalışacağız. Tabi güvenlik hassasiyetine de dikkat etmeliyiz.”

 

SÜRECİ TAKİP EDİYORUZ

 

Yeni sistemin geçiş sürecinde olduğuna dikkat çeken AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, toplu taşıma aracı girişlerinin güvenlik gerekçesiyle engellendiğini belirterek, “Sistemin olumlu ve olumsuz yönlerini dikkatle takip ediyoruz. Öğrencilerimiz güvenliği bizim için her şeyden önce gelir. Tabi başka mağduriyetlerin yaşanmaması da önemli. O yüzden süreci takip edip varsa düzeltmeler yapacağız” dedi