Tuzla Rauf Orbay Caddesi'ndeki akaryakıt  istasyonunda bulunan bir tankerden başka bir tankere yakıt ikmali yapılırken, yangın çıktı.  Hemen diğer tanker, şoförü tarafından bölgeden uzaklaştırıldı. Akaryakıt istasyonu görevlilerinin haber vermesi üzerine olay yerine  giden itfaiye ekipleri, söndürme çalışmalarına başladı. Bölgeye sevk edilen polis  ekipleri de çevre güvenliğini alarak, olay yeri yakınına araç ve yaya girişini  engelledi.

  İtfaiye ekiplerinin köpükle müdahalesi sonucunda, tankerdeki yangın  çevreye sıçramadan söndürüldü. Yangına müdahale eden 2 itfaiye eri ile 1 iş yeri  çalışanı hafif yaralandı. Olay yerinden uzaklaştırılan diğer tankerin de  alevlerden zarar gördüğü bildirildi.

  Olay yerine gelen Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, yetkililerden  bilgi aldı.  İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce paylaşılan bilgide, "Tuzla'da  akaryakıt istasyonunda 2 akaryakıt tankerinde meydana gelen yangın itfaiye  tarafından söndürüldü. Söndürme çalışmaları sırasında hafif yaralanan 2  itfaiye eri ve bir iş yeri çalışanı tedavi altına alındı. Soğutma  çalışmaları devam ediyor" ifadelerine yer verildi.

 

Kaynak:milliyet.com.tr