Orkun&Ozan Danat Galerisi'nde açılan sergiye akademisyenler Ömer Zaim, Nevin Yavuz Azeri, Nafia Özdemir Hanyalıoğlu, Hande Rasgeldi, Handan Dayı, Kamuran Özlem Sarnıç, Özgü Gündeşoğlu Demir, Uğur Günay Yavuz, Melis Sucuoğlu Doğan, Aydın Zor, Süheyla Zor, Bekir Kirşcan, Enver Güner, Ferit Yazıcı, Kemal Tizgöl, Emrah Onaran ve Özcan Özkarakuş eserleriyle katkıda bulundu.

 

Sanat danışmanı ve galerinin işletmecisi Himmet Öcal, "AÜ bünyesinde GSF'nin açılmasına geçmişte emek vermiş bir kişi olarak fakültemizin Antalya ile kaynaşması amacıyla böyle bir serginin açılması için çaba gösterdik. Galerimin kapısını hocalarımıza ve öğrencilerimize açtık" dedi.

 

Sergiye resim, fotoğraf, grafik, seramik, heykel, hat, minyatür, geleneksel el sanatları çalışmalarıyla katılan öğretim üyesi ve görevlileri, zaman zaman hoca ve öğrencilerin kişisel sergilerinin özel galerilerde açıldığını, ancak akademisyenlerin ilk kez karma bir sergide fakülte dışına çıktığını ifade etti.

 

Akademisyenlerin ergisine Antalya'daki sanatçılar, GSF öğrencileri, sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. 25 eserin yer aldığı sergi 7 Nisan Cumartesi gününe kadar açık kalacak.