Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin Afrin kentindeki teröristlere karşı yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’nda yaralanarak gazi olan Konyalı Uzman Çavuş Serkan Köroğlu’nu ziyaret etti.
Halasının evinde kalan Gazi Serkan Köroğlu, operasyonda yaşadıklarını anlatarak, “Ayın 4’ünde Burseya Dağında bir baskın yedik. Onun sonucunda şarapnel parçası geldi. 1 gün Kilis Devlet Hastanesinde tedavi olduktan sonra Konya’ya taburcu oldum. Orada çok farklı duygular var. Keşke herkes bir gün de olsa gidip görse. İnanılmaz bir arkadaşlık, dostluk ve kardeşlik ortamı var. Birbirimizin destekçisi olarak ayakta kalıyoruz. Daha önce El-Bab Fırat Kalkanı Operasyonuna da katıldım” dedi.
Gazi Uzman Çavuş Köroğlu, evlilikle ilgili tavsiyelere ise, “Biz oraya gittikten sonra gerçekten ailemizi düşünmüyoruz. Varımız yoğumuz oradaki arkadaşlarımız. Arkada birilerini düşünsek kafamızda soru işareti olacağı için konsantre olamayız. Gerçekten orada bir düğün havası var zaten” diye konuştu.

“CİHANŞÜMUL DEVLET OLMANIN SANCILARINI YAŞIYORUZ”
15 Temmuz’la birlikte milli ruhun tekrar ön plana çıktığını vurgulayan Toru, “Bu ruh Türk milletinin genetiğinde var. Dünyanın neresine giderseniz gidin Türk deyince İslam’la özdeşleştiriliyor. İslam demek Türk demek diyorlar. Bu da bizim ecdadımızın geçmişte ne kadar güzel adımlar attığını gösteriyor. Cihanşümul devlet olma anlayışımız yeniden kök salıyor. ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diyerek büyük devletlere kafa tutar hale geldik. Son 5 yıldır ciddi bir beka mücadelesi veriyoruz. Ülkemizin bölgede ciddi bir aktör olması konusunda önemli adımlar atıyoruz. Artık zayıf bir Türkiye yok, diz çöktüremiyorlar. Şu anki sancılar büyük Türkiye’nin, cihanşümul devlet olmanın göstergesi. İslam yeryüzüne tekrar hakim olacak ve bunun mihmandarlığını da millet olarak biz yapacağız. Siz de bunun sancaktarlığını yapan nadide kardeşlerimizden birisiniz. Allah yolunuzu açık etsin ve acil şifalar versin” şeklinde konuştu.

"BU MİLLETİN HER BİR FERDİ ŞAHADETE HER ZAMAN HAZIRDIR"
Başkan Toru, “Ben inanıyorum ki bu milletin her bir ferdi şahadete her zaman hazırdır. Bu bilinç olduktan sonra milletimizin üstesinden gelemeyeceği hiçbir şey yok” ifadelerini kullandı.
Gazi Serkan Köroğlu’na Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye eden Başkan Toru, “Dinimiz için, bayrağımız için savaşıyorsunuz. Rabbim yolunuzu açık etsin, her türlü kötülükten muhafaza eylesin. Bir kardeşiniz, ablanız olarak yapabileceğimiz ne varsa yapmaya hazırız” dedi.