ATB hizmet binasında bugün saat 09.00'da yapılan olağan genel kurulda bir sürpriz yaşandı. Mevcut başkan Ali Çandır'ın karşısına, Meclis Üyesi Ata Sönmez aday olarak çıktı. 7 meslek komitesinde 45 meslek komite üyesi ve 19 meclis üyesinin seçiminin yapılacağı ilk tur seçimlerinde her meslek komitesi için birer tane olmak üzere ATB'de 7 sandık kuruldu. Seçimde 1000'in üzerinde üye sayısına sahip ATB'de oy kullanma hakkı kazanan 750 civarında üyenin oy kullanması bekleniyor.

Muratpaşa İlçe Seçim Kurulu görevlilerinin nezaretinde gerçekleştirilen seçimde oy kullanma işlemleri saat 09.00 itibariyle başladı. 7 meslek komitesinden 6'sında tek liste çıkarken, bir meslek komitesinde ise iki liste seçime girdi. 7 komiteden 5'inci Meslek Komitesi'nde Ali Çandır'ın karşısında aday olduğunu açıklayan Ata Sönmez'in tek listesi mevcut. Sönmez, kendi grubu dışında sadece 4'üncü Meslek Komitesi'nde liste çıkardı. ATB Başkanı Ali Çandır ise 7 komitede Sönmez'in grubu haricindeki 6'sında liste çıkardı. Ali Çandır seçime beyaz listeyle, Ata Sönmez ise sarı listeyle katıldı.

Seçimde 7 komiteden sadece birinde iki liste, 6'sında ise tek liste olduğunu belirten Ali Çandır, bugünkü seçimde 45 meslek komite üyesiyle 19 meclis üyesi seçiminin yapılacağını söyledi. Çandır, bu seçimler onaylandıktan sonra önümüzdeki günlerde seçilen meclis üyeleri tarafından yönetim kurulu, disiplin kurulu ve TOBB delegelerinin, sonrasında da meclis başkanlık divanının seçimiyle sürecin tamamlanacağını kaydetti.

Ali Çandır'ın karşısına rakip olarak çıkman Ata Sönmez ise aday olduğunu belirterek, “Ben 5'inci gruptayım, et grubu tek liste. Ayrıca 4'üncü grup hayvancılık yakın olduğu için burada da liste çıkardım. İki liste var biri benim biri Başkan Ali Çandır'ın. Başkanlığa aday oldum, nasip bakacağız inşallah, hayırlısı" dedi.