Antalya Ticaret Borsası Mart ayı Meclis toplantısı Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan başkanlığında toplandı. 

Toplantıda yaptığı konuşmada, hükümetin yılbaşından bu yana uygun faizli krediye erişim ve vergi kolaylıkları sağladığını hatırlatan ATB Başkanı Ali Çandır, Antalya Ticaret Borsası'nın da nefes kredisi adıyla 8.5 milyon lira fon oluşturarak üyelerin finansmana erişimlerini kolaylaştırdığını belirtti

 Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı'nın istihdam izleme bültenini değerlendiren ATB Başkanı Çandır, 2016 yılında bir önceki yıla göre Antalya'nın 48 bin kişi azalışla sigortalı ücretli çalışan sayısının en çok azaldığı il olduğunu söyledi. 

Çandır; 8 bin kişi azalışla sigortalı ücretli kadın çalışan sayısının en fazla azaldığı ilin Antalya olduğunu, son bir yılda da esnaf sayısı en fazla azalan 3'üncü ilin Antalya olduğuna dikkat çekti. 

Ali Çandır, Meclis'te tarım toprakları kaybını da değerlendirdi. Çandır TÜİK verilerine göre Antalya'nın her geçen yıl tarım topraklarını kaybettiğine dikkat çekti (

Ali Çandır, dış ticaretle ilgili de açıklamalarda bulundu. Çandır komşular ve diğer ülkelerle yaşanan olumsuzlukların tarımsal ticareti doğrudan etkilediğini, kriz sonrasında devletlerarası ilişkilerin normal seyrine gelmesine rağmen, tarımsal ticarette gerginliklerin bir türlü aşılamadığını vurguladı. 

HABER: BEGÜM AKSOY

KAMERA: MEHMET KARAKAŞ