HİNDİSTAN'DA HAVA KİRLİLİĞİ ALARMI

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi hava kirliliği nedeniyle sisle kaplandı. Şehirde yaşayanların paniğe kapılmasına neden olan sis nedeniyle yetkililer sağlık alarmı verdi. Hava kirliliğinin Dünya Sağlık Örgütü tarafından insan sağlığı için üst sınır kabul edilen limitin 30 katına çıktığı belirtildi. 

NATO SAVUNMA BAKANLARI BRÜKSEL'DE

NATO Savunma Bakanları Belçika’nın başkenti Brüksel’de gerçekleştirilen yuvarlak masa toplantısında bir araya geldi. Genel sekretrer Jens Stoltenberg, 2014'ten bu yana NATO'yu değişen güvenlik alanına adapte etme konusunda önemli ilerleme kaydedildiğini belirtti. 

FAS UZAYA UYDU FIRLATTI

Fas, Guyana Uzay Merkezi’nden, Kralları 6. Muhammed'in adı verilen uyduyu fırlattı. Uydunun ulusal toprakları izlemek için geliştirildiği belirtilirken özellikle harita planlaması, tarım faaliyetlerinin izlenmesi ve doğal afetlerin önlenmesi için kullanılacağı açıklandı.  

HEMZEMİN GEÇİTTEKİ ARIZA PAHALIYA PATLADI 

Rusya'da hemzemin geçide girişteki güvenlik bariyerinin arızalanması nedeniyle yaşanan kazada tren kamyona çarptı. Bir süre sürüklendikten sonra devrilen kamyondaki şoför yaralandı. O anlarsa bir araç kamerasına yansıdı. 

HİNDİSTAN'DA AKILALMAZ KAZA 

Hindistan'da kontrol bir şekilde yola çıkan kadın motosikletli hızla gelen otomobille çarpıştı. Motosikletli kadın sürücü olayda ağır şekilde yaralandı. Talihsiz kadın, olay yerine sevk edilen ambulansla hastaneye kaldırıldı.