Isparta merkeze bağlı Deregümü köyünde yayla şartlarında üretilen örtü altı sera domatesinin hasadına başlandı. 700 dönümlük seralarda yetiştirilen domateste bu yıl yaklaşık 15 bin ton rekolte bekleniyor.

 

Hasadın başlamasıyla seralarda toplanan domates ilk etapta Ankara, Konya, İzmir, İstanbul gibi büyükşehirlere gönderiliyor. Her yıl Avrupa ve Orta Doğu ülkelerine de ihraç edilen Deregümü domatesi, ülke ekonomisine önemli bir katkı sağlıyor. Hasadın yaklaşık 100 gün sürmesi bekleniyor.

 

SELÇUK: 15 BİN TON DOMATES ÜRETİMİ BEKLİYORUZ
Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, Antalya’da hasadın sona ermesinin ardından Isparta’da Deregümü köyü başta olmak üzere farklı bölgelerde domates hasadının başladığını belirtti.

 

ÜRETİMLE ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYOR
Ziraat Odası Başkanı Şelçuk, seralardaki üretimin işsizliğe de bir nevi çözüm olduğunu söylüyor. Deregümü domatesinin iç piyasanın yanı sıra farklı ülkelere ihraç ediliyor ve bu şekilde ülkeye döviz kazandırılıyor.

ARILARLA ÜRETİM YAPILIYOR
Domates üreticisi Hasan Akdemir ilk hasadı 100 kasayla gerçekleştirdi. Akdemir domateslerin doğal yöntemlerle yetiştirildiğine dikkat çekiyor.