İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONFERANSI BAŞLADI

Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği birimi öncülüğünde Almanya'da düzenlenen 23. taraflar konferansı Bonn kentinde başladı. Konferansta söz alan Almanya Çevre Bakanı Hendricks iklim değişikliğinin olumsuz etkilerinin önüne tüm ülkelerin el birliğiyle geçilebileceğini vurguladı. 

BM: YEMEN'DEKİ SINIRLARIN KAPATILMASINDAN ENDİŞELİYİZ

Arap yarımadasında yaşanan krize ilişkin Birleşmiş Milletler cephesinden ilk açıklama geldi. Örgüt sözcülüğünden yapılan açıklamada Yemen'in hava, kara ve deniz sınırlarını geçici olarak kapatmasının insani yardımların dağıtılmasını engelleyeceği ve bunun endişe verici olduğu vurgulandı. 

TEKSAS SALDIRISI AİLE İÇİ MESELE OLABİLİR!

Teksas'ta düzenlenen ve 26 kişinin ölümüne neden olan saldırıya ilişkin konuşan yerel yetkililer saldırganın kayınvalidesinin gittiğe kiliseye saldırmasından dolayı olayın aile içinde yaşanan problemler nedeniyle yaşanmış olabileceğini açıkladı. 

KATALAN LİDER CHARLES PUİGDEMONT'A TAHLİYE

Belçika Federal Savcılığı haklarında tutuklama emri olan Katalonya'nın devrik lideri Charles Puigdemont ve 4 bakanı, ülkede kalmaları şartıyla serbest bıraktı. Şartlar arasında Katalan liderlerin olası bir durumda ulaşılabilir bir adres sahibi olmaları yer alıyor.

DEAŞ, AFGANİSTAN'DA ÖZEL BİR TELEVİZYON KANALINA SALDIRDI

Afganistan’ın başkenti Kabil’de özel bir televizyon kanalına düzenlenen silahlı saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi. Kabil polis sözcüsü, Afgan güvenlik güçleri tarafından bir saldırganın öldürüldüğünü belirterek, askerlerin binanın kontrolünü ele geçirmeye çalıştığını açıkladı.