Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun dalış turizmiyle ilgili çalışmaları aralıksız sürüyor. 

 

Antalya'nın Kaş ilçesinden Gazipaşa'ya kadar 650 kilometre sahili olduğunu belirten Vali Karaloğlu, bu sahil bandında hem turizm açısından mavi bayraklı plajlar hem de dalış turizmi açısından ilginç noktalar bulunduğuna dair açıklamalarda bulundu.

 

Kaş ve Kemer arasındaki bölgenin dalış turizmi açısından elverişli olduğuna dikkati çeken Karaloğlu, dalış turizmi adına da önemli mesafe alındığını vurguladı.

 

Çalışmaları, Antalya Deniz Ticaret Odası ile yürüttüklerini anlatan Karaloğlu, bu kapsamda kentin deniz altına yönelik fotoğraflardan sergi açacaklarını belirtti.

 

Kaş'ta, önceki günlerde Türk Silahlı Kuvvetlerinden, Milli Savunma Bakanlığının yardımlarıyla temin ettikleri 45 tonluk tankı batırdıklarını hatırlatan Karaloğlu, tankın batırıldığı bölgenin ilgi odağı olduğunu, insanların su altında tankın fotoğrafını çektiğini söyledi.

 

Kemer'de de sualtı arkeolojisine yönelik çalışmalar olduğuna işaret eden Karaloğlu, bölgede Selçuk Üniversitesine bağlı bir araştırma merkezinin bulunduğunu ve bu alanda önemli çalışmalar yapıldığını söyledi.

 

Karaloğlu, önümüzdeki dönemde dalış turizmiyle ilgili daha çok turistin kente geleceğini düşünüyor.