NASA, KÜRESEL ISINMAYA DİKKAT ÇEKTİ

Amerikan Ulusal Havacılık Ve Uzay Dairesi, Dünya'nın 1880'den bu yana artan sıcaklığıyla ilgili çarpıcı görseller paylaştı.Sıcaklığın bu denli fazla artmasının ciddi sonuçları olduğunu belirten bilimadamları, Küresel Isınma ve İklim Değişikliğine dikkat çekebilmek için pek çok proje yürütüyor.

LEYLEK, YAYA GEÇİDİNİ TERCİH ETTİ!

Polonya’da karşıdan karşıya geçmek için yaya geçidini kullanan leylek görenleri tebessüm ettirdi. Günümüz dünyasında bir yerlere yetişebilmek için insanların bile çoğu zaman es geçtiği yaya geçidinin bu kez alışılmışın dışında  bir leylek tarafından kullanması ise manidar karşılandı.

LAS VEGAS SALDIRGANININ 1.25 BOYUNDAKİ ARKADAŞI ARANIYOR

ABD'nin Las Vegas kentinde  konser sırasında düzenlenen silahlı saldırıda ölenlerin saysı 58'e, yaralı sayısı ise 515'e yükseldi. Saldırganın Las Vegas'ta yaşayan Stephen Paddock adlı kişi olduğu ve otelde etkisiz hale getirildiği  açıklanmıştı. Amerkan polisi saldırganın,  boyu 1,25 olan Marilou Danley adındaki arkadaşını bulmak için, yoğun mesai harcıyor.

ŞAM’DA ÇİFTE İNTİHAR SALDIRISI: 17 ÖLÜ

Suriye'nin başkenti Şam’da gerçekleştirilen çifte bombalı intihar saldırısında siviller ve polislerden oluşan 17 kişinin hayatını kaybetti.  Rejim kaynakları tarafından yapılan açıklamada polis karakolunu hedef alan saldırganların güvenlik güçleriyle kısa süreli bir de çatışma girdiği ifade edildi.  

ÜRDÜN KRALI, ASKERİ TATBİKATA KATILDI

Ürdün Kralı II. Abdullah Kraliyet 61. alayının hızlı müdahale tugayının askeri helikopterlerin de yer aldığı tatbikata katıldı. Ürdün Genelkurmay Başkanının da hazır bulunduğu tatbikatta, keşif uçakları, helikopter savaş gemileri, silahlar ve gerçek mermiler kullanıldı.