ÜRDÜN KRALİÇESİNDEN ROHİNGYA ÇAĞRISI

Ürdün Kraliçesi Rania al Abdullah'dan Rohingya Müslümanlarına karşı yapılan zulme kınama geldi. Bangladeş'teki bir sığınmacı kampı ziyareti sonrası konuşan kraliçe uluslararası topluma hızlı ve etkili bir çözüm çağırısı yaptı.

İSRAİL'DEN ŞAFAK OPERASYONU

İsrail, Batı Şeria ve Kudüs’te orantısız güç kullanmaya devam ediyor. Bu sabaha karşı yapılan operasyonda 50 Filistinli daha gözaltına alındı. Baskın esnasında göz yaşartıcı gaz bombası kullanılırken, bombalardan etkilenen siviller hastaneye kaldırıldı. 

KUZEY KIBRIS'I KEŞFET!

“Kuzey Kıbrıs’ı Keşfet” sloganıyla Belçika’dan otobüsle yola çıkan bir grup, Girne Turizm Limanı’ndan KKTC’ye giriş yaptı. Merkezi Belçika’da olan 60 yaş üzeri kişilerin oluşturduğu grup Kuzey Kıbrıs’ı tanıtmak için 10 ülkeyi kapsayan tura 14 gün önce başlamıştı.

TERÖR ÖRGÜTÜ DEAŞ'TAN PUSU: 10 ÖLÜ

Terör örgütü DEAŞ, Kerkük'ün Riyad bölgesinde Irak ordusu ve Haşdi Şabi'ye pusu kurdu. DEAŞ'lı teröristin kendini patlatması sonucu Irak ordusundan 4 asker hayatını kaybederken, Haşdi Şabi'den ise 5 kişi hayatını kaybetti. Kurulan pusunun ardından bölgede çatışma çıkması üzerine terör örgütü DEAŞ mensubu 11 terörist, Haşdi Şabi mensupları tarafından öldürüldü.

SAO PAULO'DA İLGİNÇ REKOR DENEMESİ

Brezilya'da 245 adrenalin tutkunu Sao Paulo kenti yakınlarındaki köprüde bir araya geldi. Halatları köprünün korkuluklarına bağlayan maceraseverler, 30 metre yüksekliteki köprüden aynı anda kendilerini boşluğa bıraktı. Guinness Rekorlar Kitabı yetkilileri ise rekor girişimini henüz onaylanmadı.