BAĞDAT YÖNETİMİ DEAŞ'LA MÜCADELE EDİYOR

MUSUL'DAKİ OPERASYONDA 'BUBİ TUZAĞI' TEHLİKESİ

 

Irak güçleri ve Federal Polis, Musul’un Eski Şehir isimli bölgesinde operasyonlarını sürdürüyor.

18 Haziran’da terör örgütü DEAŞ’ın elinde kalan son bölgeye operasyon başlatan Bağdat yönetimine bağlı kuvvetler bölgede evleri teker teker kontrol ediyor. DEAŞ'lı teröristlerin savunması sürerken, bölgeye bubi tuzakları kurulduğu öğrenildi.

 

AFGANİSTAN

 

AFGAN CUMHURBAŞKANI, VATANDAŞLARIYLA BULUŞTU

BAKANLAR VE ÜST DÜZEY YETKİLİLER DE KATILDI

 

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, vatandaşlarıyla bir araya geldi. Gani, Cumhurbaşkanlığı Sarayında düzenlenen etkinliğe bakanlar ve üst düzey yetkililer de katıldı. Davetlilere bilgi veren Gani, ülkenin yaşanan şiddetten nasıl kurtulacağı ve halkın hükümetle ele verip Afganistan’ın yeniden nasıl güçlendireceğini anlattı. 

 

SURİYE

 

SURİYE'DE KAN AKMAYA DEVAM EDİYOR

5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

 

Suriye'nin İdlip kentinde insanların bayram alışverişi yaptığı sokakta bomba yüklü motosikletle terör saldırısı düzenlendi. İlk belirlemelere göre 5 kişi öldü. Yaralılar, ambulanslar ile en yakın hastaneye götürüldü. Hayatını kaybedenlerin çoğunun çarşı güvenlik görevlilerinden oluştuğu kaydedildi.

 

NATO

 

LİBYA BAŞBAKANI BRÜKSEL'DE

NATO EKİBİ VE LİBYA HEYETİ GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİ 

 

Libya Başbakanı Fayez Sarraj, Brüksel temasları kapsamında NATO karargahını ziyaret etti.  Sarraj, ziyareti sırasında NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir araya geldi. Görüşmede, birliğin Libya’ya güvenlik ve savunma konularındaki desteği ele alındı. Genel sekreter Stoltenberg, NATO'nun Libya'ya yardımı konusunda hemfikir olduklarını açıkladı. 

 

LUNAPARK

 

İRAN'DAKİ LUNAPARK KAZASININ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

ANNE VE OĞLU HAYATINI KAYBETMİŞTİ

 

İran’da 2016 yılında bir lunaparkta yaşanan korkunç kazanın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Meydana gelen kazada, 35 yaşındaki kadın ve 4 yaşındaki oğlu, dönme dolaptan aşağı düşerek hayatını kaybetmişti. Amatör kameraya yansıyan görüntüde, anne-oğlun aşağı düşüşü ve olaya şahit olan insanların çığlıkları yer alıyor.