Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2020 yılını “Patara Yılı” ilan etmesinin ardından Türkiye ve Dünya gündemine oturan Patara, 19-20 Eylül 2020 tarihleri arasında Uluslararası Patara 2020 Gran Fondo Bisiklet yarışına ev sahipliği yapacak.

 

İki gün, iki etap şeklinde gerçekleşecek olan yarışın ilk günü Antalya bölgesinde ikinci günü ise Muğla bölgesinde pedallanacak.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Türkiye Bisiklet Federasyonu işbirliğinde, Seydikemer ve Kaş Belediyeleri destekleri ile gerçekleştirilecek yarış iki gün iki etap olarak gerçekleştirilmesi nedeni ile Gran Fondo tarzında bir ilk olacak.


19 Eylül Cumartesi saat 10.00’da Antalya Kaş’tan start alacak olan Patara 2020 Gran Fondo Bisiklet yarışı 74 kilometrelik zorlu bir etabın ardından “İlklerin ve enlerin kenti” Patara Leton Antik Kenti önünde son bulacak.

 

Geceyi Patara da doğal ortamda çadır da geçirecek olan yarışmacılar ertesi gün Patara Plajı ile Muğla Seydikemer arasında 57 kilometrelik etabı pedallayacak.


500’den fazla amatör bisiklet tutkununun katılması beklenen Patara 2020 Gran Fondo Bisiklet yarışı ile ilgili tüm hazırlıkları tamam

 

Patara 2020 Gran Fondo Uluslararası Bisiklet yarışına katılmak ve detaylı bilgi almak isteyenlerin www.patarabike.org adresine ulaşmaları gerekiyor.