Kitleleri etkileyen medya unsurları her zaman üst düzey yöneticiler için ‘cezbedici’ kaynaklar olmuşlardır. Televizyon yaygınlaştığında, kitleleri etkilemek için televizyon kullanılmış, şimdilerde ise televizyona olan rağbet azaldığı için bu tür kitle yönlendirme amaçları internet üzerinden gerçekleşmektedir. Her ne kadar internet üzerinden yayılan yalan haberler masum gibi gözükse de, bazıları toplum için kaosa neden olabilmektedir. 

1- TRT’deki bilim yarışmasında “Organik Hoşaf” projesi birinci oldu

Gündemi belki de en çok meşgul eden haberlerden biriydi. “Bir Fikrin Mi Var” isimli yarışma programını, “Organik Hoşaf” projesinin kazandığı iddiaları tabi ki doğru değildi. Yarışmayı “Hız Ayarlı Yol Kasisi” projesiyle Adnan ve Uğur Kal kardeşlerin kazanmıştı.

2- Kimseyle konuşmak istemeyen kadının 28 yıldır kör taklidi yaptı

Haber İspanyol bir mizah dergisinden yayıldı.

3- Samsung Apple’a olan 1 milyar dolarlık tazminatı 30 tır dolusu 5 cent ile ödedi

Bu iddianın çıkış noktası “paperblog” isimli site. Siteye bakıldığında haberin mizah kategorisinde yer aldığı görülebiliyor. Ayrıca site haberin sonuna bir not ekleyerek, “Bu haberin doğru olduğuna inanmadınız değil mi, ama kabul edin eğlenceli buldunuz” uyarısını yapmış.

4- Ve son olarak Harun Kolçak’ın vasiyeti 

Sosyal medyada ve bazı internet sitelerinde, hayatını kaybeden pop sanatçısı Harun Kolçak’a ait olduğu iddiasıyla bir yazı yayınlandı. Fakat sanatçının ailesinin ve menajerinin yaptığı açıklamalara göre böyle bir vasiyetin hiç yazılmamış.

webtekno.com