Türkiye ve dünyanın dört bir yanından, emekçilerin yaşamlarını ve mücadele deneyimlerini izleyicilerle buluşturmayı ve Türkiye’de işçi filmi üretimini özendirmeyi amaçlayan Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, Bursalı sinemaseverlerle buluştu. Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi’nin de destekleriyle bu yıl 13’üncüsü gerçekleştirilen Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, Nâzım Hikmet Kültürevi’nde düzenlenen kokteyl ve “Yedek Köleler” isimli film gösterimiyle başladı. Bu yıl, “Sessizlik Sinemada Güzel” sloganıyla gerçekleştirilen festivalin açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp, Tüm Taşıma İşçileri Sendikası Bursa Şube Başkanı (TÜMTİS) Özdemir Aslan, “Yedek Köleler” filminin İtalyan yönetmeni Michelangelo Severgnini ile çok sayıda sinema tutkunu katıldı.
Açılış gecesinde Yedek Köleler isimli film gösteriminin ardından, Terane isimli grup sahne aldı. Grup, Türk filmlerinden eserler seslendirdi.

19 ÜLKEDEN 65 FİLM
8-13 Mayıs tarihleri arasında sürecek olan 13. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nde bu yıl, 47’si Türkiye’den, 18’i Türkiye dışından toplam 65 adet kısa, uzun, belgesel ve kurmaca film, izleyiciyle buluşacak. Film gösterimleri, Karaman Dernekler Yerleşkesi, Konak Kültürevi, Nâzım Hikmet Kültürevi, Nilüfer Kent Konseyi, Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi, Bursa Akademik Odalar Birliği, Bursa Halkevi, Doğader, Sanat Mahal, KESK Gösterim Salonu, Mudanya Uğur Mumcu Kültür Merkezi, Çağdaş Gazeteciler Derneği Lokali’nde bulunan salonlarda yapılacak.
(İHA)