Antalya Kumluca'da bu yıl 18'incisi gerçekleşecek olan Tarım Ve Seracılık Festivali'ne bugün başladı.

 

Festivalde bu yıl ik kez Kumluca Belediyesi ve mahalle muhtarlıkları işbirliğiyle, 41 çadırlı yörük obası kuruldu.

 

Festivalin bu yılki en önemli unsurunun Yörük Obası kurulması olduğunu vurgulayan Başkan Çetinkaya, etkinlik takvimini açıkladı.

 

Bugün başlayan festival etkinlikleri Yörük obaları yerleşkesinde başladı ve 21 Nisan akşamı Cumhuriyet Meydanında Karadeniz ezgileri konseri, 22 Nisan Cumartesi gündüz Halı Saha Futbol Turnuvası final karşılaşması, Okullar arası Halk Oyunları Yarışması, 23 Nisan Pazar Türkiye Motokros Şampiyonası yarışları, akşamında ise Cumhuriyet Meydanında Miraç kandili özel programı yapılacak

 

Festivalde 24 Nisan akşamı Yörük Obaları yerleşkesinde eğlence programı, 25 Nisan yörük obaları buluşması etkinliği yapılacak. 26 Nisan Çarşamba günü ise festivalin önemli etkinliklerinden Yörük Göçü yapılacak. aynı gün ilçede Türk Atlı birliklerinin gösterisi, ve akşamında Ramazan Çelik konseri gerçekleştirilecek.

27 Nisan Perşembe günü Cumhuriyet meydanında acı biber yeme yarışmasının ardından akşamda

Karatepe Stadyumunda Kıraç konseri düzenlenecek.

28 Nisan günü mahalleler arası halat yarışı yapılacak festivalde, akşam Karatepe stadyumunda Aleyna Tilki konseri, 29 Nisan Cumartesi günü ise Şehir stadında yağlı pehlivan güreşleri başlayacak.

Aynı anda Karatepe stadyumunda Kadınlar günü programı ve Ankaralı Ayşe konseri olacak. Akşam yine Karatepe stadında Funda Arar konseri düzenlenecek. 30 Nisan Pazar günü ise festivalimizin son etkinliği yağlı güreşlerin finali gerçekleştirilecek.