ASKERİ YÜK TAŞIYAN ROKET BAŞARIYLA FIRLATILDI

Atlas V roketi, Florida Hava Kuvvetleri Üssü’nden TSİ 10.30 sıralarında fırlatıldı. ULA’nın internet sitesinden yapılan açıklamada, görevin ulusal güvenliği desteklediği kaydedildi. Açıklamada, 2017 yılında gerçekleştirilen 7’inci roket fırlatma ve şirketin kurulmasından bu yana yapılan 122’inci başarılı fırlatma olduğu kaydedildi. 

SOMALİ' DE BOMBALI SALDIRI: 276 ÖLÜ

Somali güne bombalı saldırıyla başladı. Yerel kaynaklar başkent Mogadişu'daki bir otelin girişine bomba yüklü kamyonetle yapılan saldırıda en az 276 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Ülkede üç günlük ulusal yas ilan edilirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Somali'ye askeri uçakla sağlık malzemesi gönderildi.

KALİFORNİYA'DA HEPATİT TEHLİKESİ

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde geçen pazar günü başlayan orman yangınlarının ardından bu kez ölümcül Hepatit A salgını nedeniyle acil durum ilan edildi. San Diego'da geçen ay 16 kişinin ölümüne neden olan Hepatit A ile mücadele kapsamında evsizlerin kaldığı sokaklar başta olmak üzere kentin belirli bir bölümünün düzenli olarak çamaşır suyuyla yıkanması kararı alındı.

TUZHURMATU'DA ÇATIŞMA SONA ERDİ

Irak'ın Selahattin iline bağlı Tuzhurmatu İlçesi'nde, peşmergeler tarafından Türkmen Çakkale mahallesine düzenlenen saldırının ardından peşmerge güçleri ile Türkmen Haşdi Şabi birlikleri arasında çatışma çıktı. Gece yarısından sabah saat dörde kadar süren çatışmalarda can kaybı olmazken üç peşmerge ile bir Türkmen vatandaş yaralandı. 

AYI, PEŞMERGELERE SALDIRDI!

Irak’ın Süleymaniye kentinde bir ayının Peşmegelere saldırması sonucu 2 Peşmerge yaralandı. Kent kırsalında yaşanan olayda Peşmergeler büyük bir korkuyla etrafa kaçarken, ayı içlerinden 2’sini yaraladı. Daha sonra yaklaşık 10 kişinin müdahale ettiği hayvan öldürüldü. Yaşananlar ise amatör kameraya yansıdı.