Antalya'da yabancı uyruklu 12 kadını fuhşa zorladıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 2’si kadın 8 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin, müşteriler ile arasında fuhuş için ‘gala gecesi’ şifresini kullanıldığı öğrenildi. 


Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri, kentte yurt dışı bağlantılı kişiler tarafından fuhuş yaptırıldığı bilgisine ulaştı. Ekipler, bu kişilerin yurt dışından getirdikleri kadınlara fuhuş yaptırdıklarını belirledi.


Yapılan 2 aylık takibin ardından sabah erken saatlerde çok sayıda adrese eş zamanlı baskın düzenleyen polis, 9'u Kırgız, 1'i Moldovalı, 1'i Rus, 1'i Özbek kadın ile bu kadınları fuhşa zorladıkları iddia edilen 8 kişiyi gözaltına aldı. Operasyonda yüklü miktarda para ele geçirildiği de belirtildi. Müşterilerin, fuhuş için 'gala gecesi' şifresini kullandıkları öğrenildi.


2 Ekim Pazartesi günü gözaltına alınan yabancı uyruklu kadınlara, zorla fuhuş yaptırdığı iddia edilen 2’si kadın 8 kişi de bugün emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.