İnsan sağlığına zararlı ürünlerin satışını ortadan kaldırmak için denetimlerini aralıksız sürdüren İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı gıda denetim ekipleri, Tarım ve Orman Bakanlığından gelen talimatla 3 haftalık süre içinde gıda satış yerlerini mercek altına aldı.

23 Nisan Antalya'da coşkuyla kutlandı 23 Nisan Antalya'da coşkuyla kutlandı

Antalya Merkez ve 19 ilçede gıda denetimlerini sıklaştıran ekipler, 280 denetmenle saha da ürünün korunmasından son tüketim tarihine kadar birçok konuda uygulama yapıyor.

EN ÇOK CEZA SON TÜKETİM TARİHİ ÇEKEN ÜRÜNLERE YAZILIYOR

Özellikle soğuk zincirde bulunan ürünlerin yer aldığı dolapların 4 derece sıcaklıkta bulunmasına dikkat eden ekipler, uygun koşullarda saklanmayan ürünler ve son kullanma tarihi geçen ürünler için işletmelere ceza yazıyor.

Amaç halkın sağlığı diyerek yapılan gıda denetimleri aynı zamanda vatandaşların şikayeti üzerine de gerçekleştiriliyor. En çok ceza ise son tüketim tarihi geçmiş ürün satan işletmelere yazılıyor.

HABER: SEVGİ GÜMÜŞ