Antalya Gazeteciler Cemiyeti tarafından bu yıl 39. düzenlenen basın ödülleri sahiplerini buldu. 144 eser arasında yapılan yarışmada Kanal V  haber muhabiri Sevgi Gümüş, kameraman Kerim Osman Demirel görüntüleri ile haberleştirdiği  , “ölüm tarlalarında yitip giden canlar” adlı çalışması  ile en iyi televizyon haberi ödülüne layık görüldü.

Kanal V'ye 'En iyi haber' ödülü

Haber Merkezi'nden muhabirimiz Sevgi Gümüş'ün hazırladığı  Kameraman Kerim Osman Demirel'in görüntülediği “Ölüm Tarlalarında Yitip Giden Hayatlar” isimli haber ile “En İyi Televizyon Haberi” dalında birinciliğe layık görüldü.

Alanlarında derceye giren isimler de açıklandı

Beş Jüri üyesinin titizlikle incelediği eserler arasında Yazılı Basında Yılın Gazetecileri ödülünü haber dalında  Ceren Deniz aldı.  Araştırma-İnceleme dalında Ödüle değer eser bulunamazken, Selim Çelik'e mansiyon verildi.

Röportaj dalında Güldal Siğinç, köşe yazısı dalında Hilal Kara alırken, spor haberi dalında ödüle değer eser bulunamadı. Röpörtaj dalında ise Mansiyon İhlas Haber Ajansından Suat Metin'e verildi.

Ekonomi  dalındaki ödülü ise Anadolu Ajansından Ayşe Yıldız,, Erkenci çilek ihracatı isimli haberiyle aldı.

Bisiklet tutkunları Kemer'de buluştu Bisiklet tutkunları Kemer'de buluştu

Haber dalında muhabirimiz Sevgi Gümüş ve Kerim Osman Demirel'in birincilik ödülü aldığı Televizyon haber dalında Jüri Özel Ödülü TRT'den Ceyda Muslu ve Kameraman: Sayit Ersan'a verildi. Bu daldaki mansiyon ise  Anadolu Ajansı muhabiri Oktay Özden'in “Parkenin topuklu antrenörü” çalışmasına verildi.

En İyi Görüntü dalında TRT'den Ömer Ufuk Ulusoy, Haber fotoğrafı Güncel Haber Fotoğrafı dalında Demir Ören Haber Ajansından Tolga Yıldırım', Spor Haberi Fotoğrafı dalında Ramazan Bozca ödüle layık görüldü.

Yarışmada ayrıca Yılın Basın Fotoğrafı, Yılın Radyo Ödülü, Sayfa Tasarımı, Genç İletişimci dallarında dereceye girenler de açıklandı.

Nuri Dağtekin Özel ödülü FOX TV'ye verildi

Nuri Dağtekin Özel Ödülü,  Anadolu basınından manşetleri Türkiye gündemine taşıyarak yerel basına destek olması nedeniyle  FOX TV ekranlarında yayınlanan İlker Karagöz ile Çalar Saat programına verildi.

Eğitime verdiği destekler nedeniyle  Yörükoğlu Süt ve Ürünleri Anonim Şirketi de Antalya Gazeteciler Cemiyeti Kurum Özel Ödülü'ne layık görüldü.